'Economische groei eurolanden zwakt af'

De economische groei in de eurolanden is deze maand afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin vorig jaar. 

Verbeteringen in Duitsland en Frankrijk werden daarbij tenietgedaan door een verzwakking in andere eurolanden, stelde onderzoeksbureau Markit maandag.

In de industrie van de eurolanden zwakte de groei deze maand licht af, de dienstensectoren gingen in hetzelfde tempo vooruit als in april.

Door die combinatie zakte de graadmeter voor de economie van de eurozone marginaal, van 53 naar 52,9. Een stand hoger dan 50 wijst daarbij op groei.

Verbetering

Volgens Markit geven de cijfers aan dat de robuuste groei van de eerste drie maanden van 2016 dit kwartaal niet wordt doorgezet. Op basis van de jongste uitslagen rekenen de onderzoekers op een plusje van 0,3 procent voor de eurozone als geheel, na een groei van 0,5 procent vorig kwartaal.

De economische grootmachten Duitsland en Frankrijk tonen deze maand wel verbetering. Zo groeit de activiteit in het Franse bedrijfsleven deze maand sterker dan in april.

Die vooruitgang is te danken aan de dienstensector, de industriële activiteit in Frankrijk krimpt in mei juist harder dan in de voorgaande maand. In Duitsland trekt de groei van zowel de industrie als de dienstverleners deze maand verder aan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie