Duitse commissie onderzoekt 30 automodellen vanwege hoge CO2-uitstoot

Een Duitse onderzoekscommissie gaat nader onderzoek doen naar dertig automodellen. Bij deze auto’s is een opvallend hoge CO2-uitstoot gemeten.

Dat heeft het Duitse ministerie van Transport vrijdag bekendgemaakt.

De dieselmodellen worden aan testen onderworpen naar aanleiding van de illegale software van Volkswagen.

Bij dertig van de 53 onderzochte modellen werden te hoge CO2-waarden aangetroffen. Het ministerie zal het onderzoeksrapport publiceren zodra alle onderzoeken zijn afgerond.

Onder meer auto's van Fiat Chrysler worden nader onderzocht. Dit geldt ook voor de Opel-tak van General Motors. Volgens de Duitse minister van Transport Alexander Dobrindt heeft het bedrijf toegegeven dat het Opel-model Zafira software bevat die het uitlaatgasbehandelingssysteem onder bepaalde omstandigheden uitschakelt. Maar volgens Opel is dit legaal.

De onderzoekscommissie heeft met vertegenwoordigers van Opel gesproken en hen om meer informatie gevraagd. Deze software wijkt dan ook af van de illegale software van Volkswagen.

De software van Volkswagen was bedoeld om de uitstoot tijdens testen te manipuleren. De Duitse autofabrikant hoopte dat de eigen modellen de strenge emissietesten met de software zouden doorstaan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.

Makelaars

Makelaars
Achtergrond: De macht van de makelaar op een oververhitte woningmarkt.
Tip de redactie