Ex-beurshandelaar Société Générale eist miljarden voor onterecht ontslag

De ex-beurshandelaar Jérôme Kerviel van Société Générale heeft zijn voormalige werkgever aangeklaagd voor 5,7 miljard euro wegens onterecht ontslag.

De bankier is veroordeeld tot drie jaar cel voor het veroorzaken van een verlies van 4,9 miljard euro voor de Franse bank.

Kerviels advocaat zei donderdag in een hoorzitting dat de bank geen reden had hem te ontslaan, omdat hij handelde met medeweten van zijn leidinggevenden. Ook bestrijd hij de hoogte van het bedrag dat Kerviel verkwist zou hebben.

Daarnaast zou de leider van het politieonderzoek inmiddels hebben verklaard onder druk te zijn gezet het onderzoek destijds extra op de bankier toe te spitsen. Kerviel heeft daarom ook gevraagd de strafzaak tegen hem over te doen.

In 2008 maakte Société Générale bekend dat Kerviel op eigen houtje had gespeculeerd met ongeveer 50 miljard euro. Dat leidde bijna tot de val van een van de grootste banken van Frankrijk. Een civiele zaak van Société Générale tegen Kerviel over een schadevergoeding staat gepland voor volgende maand.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie