Vijf partijen in de race voor failliet HoutBrox

Er zijn nog vijf partijen in de race voor een doorstart van de kledingketens van Brova, waar het failliete HoutBrox onder valt. Binnen een week kan er een akkoord liggen.

Dit zegt de curator van Brova tegenover Het Financieele Dagblad. De curatoren waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar. 

In eerste instantie waren er 22 geïnteresseerden voor het bedrijf. Tien bedrijven hebben een bod uitgebracht. De curatoren besloten met vijf partijen door te gaan.

Brova bestaat uit HoutBrox (24 vestigingen), Duthler (drie vestigingen) en Purdey (22 winkels). Het laatste bedrijf is niet failliet verklaard omdat het voor het bankroet van Brova werd verkocht.

De curatoren proberen alle merken gezamenlijk te verkopen. Dat de verkoop van Purdey, het enige winstgevende onderdeel van Brova, werd teruggedraaid was daarom een meevaller.

Een pakket met daarin zowel Purdey als HoutBrox en Duthler is aantrekkelijker voor kopers. Ook voor de werkgelegenheid zou de terugkeer van Purdey goed nieuws kunnen zijn, vertelden de curatoren eerder.

Video: Hoe werkt een faillissement?

Animatie: In60seconds

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie