Europese luchthavens verwerken meer passagiers

Europese luchthavens hebben het afgelopen kwartaal 8,2 procent meer passagiers verwerkt. Schiphol zag met een stijging van 12,4 procent de op drie na grootste toename van het passagiersverkeer onder de grotere luchthavens, na Dublin, Barcelona en Kopenhagen. 

De gevolgen van de terreuraanslagen in Brussel op 22 maart voor het vliegverkeer lijken beperkt tot de Belgische hoofdstad zelf, blijkt woensdag uit cijfers van brancheorganisatie ACI. 

Brussels Airport, beter bekend als Zaventem, verwerkte in de eerste drie maanden van het jaar 5,1 procent minder passagiers. In de maand maart was de daling zelfs ruim 29 procent, omdat de luchthaven na de aanslagen de rest van de maand gesloten was.

De groei van luchthavens buiten Europa pakte met 6,2 procent minder sterk uit. Het vliegverkeer in Oekraïne krabbelt weer op en de Turkse luchthaven Istanbul-Atatürk zette zijn opmars voort met een stijging van 19,5 procent.

Toeristenbestemmingen in Turkije zoals Antalya hadden het echter moeilijker, doordat toeristen het land vaker mijden na aanslagen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie