Aandeel Ajax onderuit na mislopen kampioenschap

Het aandeel Ajax ging maandag op de beurs in Amsterdam in de uitverkoop. De voetbalclub zag zijn beurswaarde met 9 procent dalen tot 8,65 euro per aandeel.

Door het mislopen van het kampioenschap zondag in Doetinchem, is ook deelname aan de lucratieve Champions League uiterst onzeker geworden.

Ajax schoot zichzelf zondag in de voet door tegen laagvlieger De Graafschap niet verder te komen dan 1-1. Doordat concurrent PSV zijn wedstrijd in en tegen Zwolle wel won, kroonden de Eindhovenaren zich verrassend tot landskampioen. Ajax moet nu via play-offs proberen deelname aan het miljoenenbal te bewerkstelligen.

Wel moet worden aangetekend dat er niet veel wordt gehandeld in het aandeel Ajax. Vaak gebeurt dit iets vaker na bijvoorbeeld de seizoensontknoping of onlangs nog vanwege het overlijden van clubicoon Johan Cruijff. Daarbij speelt gevoel vaak een belangrijkere rol dan ratio.

Slechts een beperkt deel van de aandelen Ajax is vrij verhandelbaar. Bijna driekwart van de aandelen is namelijk in bezit van de Vereniging Ajax.

Video: Teleurstelling groot bij Ajax

Teleurstelling groot bij Ajax na missen landstitel

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Zorgpolis

Zorgpolis
Zeven tips voor het kiezen van een zorgverzekering.

Zorgpremies

Zorgpremies
Overzicht: Dit zijn de zorgpremies voor 2017.
Tip de redactie