Overnamestrijd rond moederbedrijf BCC lijkt beslist

Het Franse winkelbedrijf Fnac lijkt aan het langste eind te trekken in de biedingsstrijd rond branchegenoot Darty, het Britse moederbedrijf van elektronicaketen BCC. 

Het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International liet woensdag weten niet meer met een nieuw bod te komen.

Darty stemde al in november in met een overname door Fnac, maar begin maart probeerde Steinhoff de deal met een tegenbod open te breken. De twee bedrijven boden de afgelopen weken tegen de klippen op. De overnameprijs is daardoor opgelopen van een oorspronkelijke 646 miljoen pond naar meer dan 900 miljoen pond (1,2 miljard euro).

Nadat Fnac maandag een finaal bod op tafel had gelegd, liet Steinhoff weten zich te beraden op verdere stappen. Het liet woensdag weten dat het laatste bod dat het zelf heeft uitgebracht, de maximale waarde van Darty weerspiegelt. Een nieuwe verhoging zou volgens het bedrijf niet in het belang zijn van de eigen aandeelhouders, werknemers en andere belanghebbenden.

Darty heeft ruim vierhonderd winkels, waaronder 75 BCC's in Nederland en België. Fnac verkoopt boeken, cd's, dvd's en consumentenelektronica via een kleine tweehonderd eigen winkels, verspreid over negen landen. Steinhoff is in Europa bekend van zaken als de Britse beddenspecialist Bensons for Beds en de Franse meubelketen Conforama.

Lees meer over:
BCC

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie