China maakt werk van ambitieuze hervormingen

De regering van China wil doelmatig economische hervormingen aanpakken en gaat dit jaar staatsbedrijven bij wijze van proef samen met andere partijen exploiteren. 

Ze voorziet de uitvoering van belangrijke hervormingen in de sectoren van de elektriciteit, de olie, het gas en het zout.

Peking wil ook de bureaucratie in het economische leven bestrijden, volgens meldingen zaterdag van staatspersbureau Xinhua. De ambities zijn verwoord door de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie (NDRC) die donderdag en vrijdag bijeen is geweest.

De Chinese markt moet veel toegankelijker worden voor investeerders door bureaucratische hindernissen weg te nemen en door beter toezicht. De NDRC stelde ook dat er meer werk gemaakt wordt van de registratie van stedelingen die van het platteland naar de stad zijn getrokken. Daarmee zouden circa 100 miljoen mensen aan een officiële woonplaats worden geholpen.

Bovendien wil de regering doorgaan met grote infrastructurele projecten, meer internationale samenwerking in de productie, onder meer door de productie- en dienstensector meer open te maken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie