'Verizon wil webactiviteiten Yahoo overnemen'

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon is van plan om volgende week een eerste bod uit te brengen op de internetactiviteiten van Yahoo. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

Het ooit toonaangevende internetbedrijf Yahoo kondigde eerder dit jaar aan alle alternatieven voor zijn toekomst te bekijken, inclusief de verkoop van de internetactiviteiten.

Pogingen om het bedrijf te hervormen en de resultaten te verbeteren liepen de afgelopen jaren op niets uit. Er zou nu een verkoopproces in gang zijn gezet waarbij partijen voor 11 april een eerste bod op tafel moeten leggen.

Ook Google zou overwegen een bod uit te brengen. Andere potentiële geïnteresseerden als telecombedrijf AT&T en kabelbedrijf Comcast zouden al besloten hebben niet mee te doen aan de strijd.

Eind februari werd al gemeld dat tijdschriftenconcern Time Inc zich had aangesloten bij de rij bedrijven die dingen naar de hand van Yahoo. Die wil zijn internetactiviteiten afsplitsen van zijn grote belang in het Chinese Alibaba.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie