Koninklijke Nederlandse Munt maakt zich op voor mogelijke verkoop

Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) maakt zich klaar voor een mogelijke verkoop. De onderneming in Utrecht is drukdoende met een aanzienlijke reorganisatie. Daardoor zijn onder meer de kosten al fors verlaagd. 

Ook sloot het bedrijf recentelijk een aantal nieuwe productiecontracten af, waardoor KNM momenteel, na twee zware jaren, rond de ''nullijn" beweegt. Dat stelt KNM woensdag na berichten in de media dat het ministerie van Financiën een verkoop overweegt. 

Eerder was al bekend dat staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën bezig is met een strategische heroverweging van de staatsdeelneming in KNM wegens de financiële problemen bij de onderneming. Volgens bronnen op het ministerie zou een verkoop de beste optie zijn.

''De heroriëntatie is uiteraard van groot belang voor de toekomst van het bedrijf. Hiervoor zijn meerdere scenario’s mogelijk", aldus KNM.

''Op basis van de recent behaalde resultaten en alle in gang gezette verbeteringen zien wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet.'' De definitieve keuze wordt binnenkort door het kabinet gemaakt.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie