'Ook in Nederland veel hinder van stakingen Franse luchtverkeersleiders'

Ook in Nederland ondervinden vliegtuigpassagiers grote hinder van de stakingen bij de Franse luchtverkeersleiding. 

De luchtverkeersleiders willen woensdagavond voor de derde keer dit jaar het werk neerleggen, voor 36 uur. Door de acties hebben dit jaar al 21.000 passagiers die van of naar Nederland vlogen, te maken gekregen met een annulering of vertraging van meer dan drie uur.

Dat blijkt uit cijfers van EUclaim, een organisatie die gedupeerde reizigers helpt bij het indienen van schadeclaims. De acties in Frankrijk hebben niet alleen gevolgen voor vluchten van en naar Frankrijk, maar voor alle vluchten die door het Franse luchtruim moeten.

EUclaim verwacht dat het aantal gedupeerde passagiers door de stakingen komende tijd verder gaat oplopen. De luchtverkeersleiders protesteren al jaren tegen plannen om de verkeersstromen in het Europese luchtruim meer centraal te gaan regelen. Ook liggen zij overhoop met de Franse overheid over onder meer arbeidsvoorwaarden en pensioenen.

Luchthaven Schiphol vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over de impact van de voor deze week aangekondigde stakingen. KLM laat weten de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie