Iran en Turkije bespreken handelsplannen

Iran en Turkije bespreken zaterdag in Istanbul een nauwere samenwerking op economisch gebied. 

Een Iraanse delegatie onder leiding van minister Mohammad Javad Zarif van Buitenlandse Zaken is daartoe naar Turkije afgereisd.

Zarif bespreekt de economische samenwerking onder anderen met president Tayyip Erdogan, premier Ahmet Davutoglu en zijn ambtgenoot Mevlut Cavusoglu van Buitenlandse Zaken.

De twee landen bekijken de huidige internationale economische ontwikkelingen, alsmede de mogelijkheden voor versteviging van de bilaterale betrekkingen. De reis van de Iraanse delegatie past in de situatie die is ontstaan nu Iran geen last meer heeft van economische sancties door het Westen.

Door die ontwikkeling is Iran plotseling voor veel landen een grote en serieuze handelspartner geworden. De winst van de hervormingsgezinde politici bij verkiezingen recent in Iran, zet eveneens de deur voor een liberaler manier van zakendoen open, zo verwachten westerse zakenmensen.

Opmerkelijk is dat Iran en Turkije, ondanks het feit dat ze in de conflicten in Syrië en Jemen tegenover elkaar staan, nu door economische motieven gedreven, toch nader tot elkaar komen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie