Beheerd vermogen beleggingsinstellingen gestegen naar 764 miljard

Het beheerd vermogen van Nederlandse beleggingsinstellingen is in het vierde kwartaal van vorig jaar met 19,8 miljard euro gestegen naar 764,3 miljard euro.

Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag.

De stijging van het beheerd vermogen was vooral te danken aan de beleggingen. Gemiddeld werd er een rendement van 3,1 procent behaald. Aandelenfondsen stonden bovenaan de lijst met een rendement van 7,4 procent.

Vastgoedfondsen en gemengde fondsen wisten een resultaat van respectievelijk 5 procent en 3,3 procent te behalen. De rendementen van hedgefondsen (1,1 procent) en obligatiefondsen (0,6 procent) waren lager maar nog steeds positief.

Grondstoffen 

Overige fondsen, zoals grondstoffen- en hypotheekfondsen, waren de enige fondscategorie met een negatief rendement, namelijk -2,7 procent. In alle gevallen waren de rendementen hoger dan in het derde kwartaal van 2015.

De netto-inleg van investeerders bij beleggingsfondsen was 1,3 miljard euro. Het positief rendement van aandelenfondsen werd deels gecompenseerd door een onttrekking ter waarde van 4,3 miljard euro, vooral aan fondsen die wereldwijd beleggen.

Obligatiefondsen en overige fondsen waren het populairst onder beleggers met een netto-inleg van 3,0 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.

Makelaars

Makelaars
Achtergrond: De macht van de makelaar op een oververhitte woningmarkt.
Tip de redactie