Ex-handelaren Rabobank krijgen celstraf vanwege Liborfraude

Twee voormalige handelaren van de Rabobank zijn in de Verenigde Staten veroordeeld tot celstraffen. Anthony Allen en Anthony Conti waren schuldig bevonden aan manipulatie van het interbancaire rentetarief Libor.

Het duo kreeg relatief lichte straffen. De rechtbank veroordeelde Allen tot twee jaar gevangenisstraf. Conti moet een jaar de cel in. De mannen blijven in afwachting van een hoger beroep op vrije voeten, besloot de rechter.

Het vonnis is een tegenvaller voor de aanklagers, die gevangenisstraffen van negen en vijf jaar hadden geëist tegen de handelaren. Volgens Justitie behoorde het gesjoemel met het Libortarief tot "de grootste financiële fraudezaken in de recente geschiedenis".

Allen en Conti werkten in Londen, waar zij volgens de aanklacht jarenlang samenspanden met collega's, ook van andere banken, om het Libortarief vast te prikken.

Strafvermindering

Drie Rabo-collega's van het Londense kantoor getuigden tegen het tweetal in ruil voor strafvermindering. In totaal zijn in de VS dertien mensen aangeklaagd, onder wie zeven ex-Rabo-handelaren.

In 2014 gaf oud-Rabo-medewerker Paul Robson al toe gesjoemeld te hebben met het rentetarief. Zijn strafmaat wordt echter pas in juni 2017 bepaald.

Lees meer over:

Zakelijk

Zakelijk
Bekijk al het nieuws, achtergronden en tips voor mkb'ers. 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.
Tip de redactie