Britse reisorganisaties waarschuwen voor gevolgen 'Brexit'

De topmannen van de twee grootste reisorganisaties in Groot-Brittannië waarschuwen voor de gevolgen van een Brits vertrek uit de Europese Unie.

Het zou de veiligheid en de goedkope vluchten van Britse toeristen in gevaar brengen, stellen Dame Carolyn McCall van Easyjet en Peter Long, die pas enkele dagen weg is bij Tui Group, in The Sunday Times.

McCall, directeur bij Easyjet, verklaart dat een zogenaamd ‘Brexit’ de prijzen van vliegtickets zou doen stijgen. Zij stelt zelfs dat een terugkeer naar de tijd waarin alleen de elite met het vliegtuig kon reizen, mogelijk is.

"De Europese Unie heeft enorme voordelen gebracht voor Britse reizigers en zakenmensen. Een verblijf in de EU zorgt ervoor dat zij, en wij ook, die voordelen blijven ontvangen", schrijft McCall in een opiniestuk. "Hoeveel je betaalt voor de vakantie hangt af van hoeveel invloed het Verenigd Koninkrijk heeft in Europa."

Er wordt al langer gespeculeerd over de mogelijke gevolgen van een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Zo daalt mogelijk de waarde van het Britse pond fors na een vertrek en gaat Nederland een vertrek waarschijnlijk relatief hard voelen

Lees meer over:

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.

Brexit

Brexit
Dreiging van economische leegloop bij Brexit.

Startups

Startups
Startups buitelen over elkaar heen. Waar komt de schijnbaar onbedwingbare honger naar innovatie vandaan?