Gerard van Olphen nieuwe topman van APG

Gerard van Olphen is vanaf medio maart de nieuwe topman van APG.

Toezichthouders en aandeelhouders hebben al ingestemd met zijn benoeming voor vier jaar, maakt de pensioenuitvoerder donderdag bekend.

Van Olphen bekleedde de afgelopen 25 jaar verscheidene topfuncties in de financiële sector, onder meer als financieel directeur bij verzekeringsgroep Achmea. Zijn laatste klus was de herstructurering van SNS Reaal, waar hij topman werd na de nationalisatie zo'n drie jaar geleden.

Toen de verzekeringstak van SNS Reaal vorig jaar onder de naam Vivat werd verzelfstandigd, nam hij daar de leiding op zich. Amper twee maanden na de verkoop van Vivat aan branchegenoot Anbang stapte hij evenwel op, naar verluidt omdat het niet boterde met de nieuwe Chinese eigenaren.

Deskundig bestuurder

APG haalt volgens voorzitter Bart Le Blanc van de raad van commissarissen "een uiterst deskundig en ervaren bestuurder'' in huis. Van Olphen krijgt bij de pensioenreus een basissalaris van een half miljoen euro bruto per jaar.

Dat is ongeveer 10 procent minder dan zijn voorganger Dick Sluimers, die in september vorig jaar zijn vertrek aankondigde.

APG heeft de oudedagsvoorziening van 4,5 miljoen Nederlanders onder zijn hoede.

Lees meer over:
APG

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie