Oracle zoekt 400 mensen voor nieuw kantoor in Amsterdam

De Amerikaanse IT-reus Oracle gaat uitbreiden in Nederland. Het concern opent in Amsterdam een nieuw verkoopkantoor, goed voor vierhonderd nieuwe banen.

Oracle wil vanuit de hoofdstad clouddiensten gaan verkopen. Ook in Ierland, Spanje, Tsjechië en het Midden-Oosten werft het beursgenoteerde techbedrijf hiervoor nieuw personeel. In totaal zoeken de Amerikanen 1.400 nieuwe werknemers.

Nederland is volgens Oracle erg interessant vanwege de groeiende cloudmarkt. Hier zijn veel bedrijven gevestigd die bezig zijn hun bedrijfsvoering meer digitaal te organiseren. Oracle heeft in Nederland al een groot hoofdkantoor in Utrecht. Daar werken meer dan duizend mensen.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken reageert verheugd op de aankondiging. ''De keuze van Oracle bevestigt weer dat buitenlandse bedrijven zich graag in Nederland vestigen. We hebben een goed vestigingsklimaat."

"De bevolking is hoog opgeleid. We hebben een uitstekende fysieke infrastructuur en onze digitale snelwegen behoren tot de wereldtop'', aldus de bewindsman.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie