Voortgang in geschil rond A15-project

Rijkswaterstaat en de bouwbedrijven Ballast Nedam, Strukton en Strabag hebben op een aantal punten overeenstemming bereikt in hun geschil over de verliezen die afgelopen jaren werden geleden bij de verbreding van snelweg A15. 

De partijen leggen zich neer bij de uitspraken van een arbitragecommissie, bevestigde Rijkswaterstaat vrijdag.

De bouwbedrijven leden de afgelopen jaren forse verliezen op het snelwegproject, waarvan de kostenoverschrijdingen opliepen tot ruim 318 miljoen euro. 

Daarmee werd de A15 een van de molensteenprojecten die een einde maakten aan het zelfstandige bestaan van Ballast Nedam. Dat bedrijf dreigde aan zijn verliezen ten onder te gaan en werd onlangs overgenomen door het van oorsprong Turkse Renaissance Construction.

Punten

De arbitragecommissie heeft onlangs een uitspraak gedaan over vier punten die de betrokken partijen voorlegden. Rijkswaterstaat ging niet in op de inhoud van de vragen en de uitkomsten. Daardoor is evenmin bekend voor welke bedragen de bouwbedrijven worden gecompenseerd.

De zaak is hiermee nog niet afgerond. Rijkswaterstaat en de bedrijven voeren nog overleg over andere meningsverschillen in deze kwestie.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie