Recordaantal reizigers voor Schiphol in 2015

Een recordaantal reizigers is in 2015 via Amsterdam Airport Schiphol gereisd. Het ging om ruim 58,2 miljoen mensen, meldt de Schiphol Group maandag.

Ten opzichte van 2014 deden 6 procent meer reizigers het Amsterdamse vliegveld aan.

Ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de regionale luchthavens van Schiphol Group, zijn in het afgelopen jaar gegroeid. 

Van de luchthaven in Eindhoven maakten ruim 4,3 miljoen reizigers gebruik. Dat komt neer op een stijging van 10 procent. Rotterdam The Hague groeide met 0,3 procent naar 1,7 miljoen reizigers.

Vliegbewegingen

Ook zijn er op alle vliegvelden meer vliegtuigen geland en opgestegen. Het aantal vliegbewegingen in Amsterdam steeg met 2,8 procent naar 451.000. Het aantal bestemmingen vanaf Schiphol is met 322 nagenoeg gelijk gebleven.

Ceo van Schiphol Groep Jos Nijhuis verwacht dit jaar 60 miljoen reizigers op Schiphol. Het concern zal naar eigen zeggen fors blijven investeren in de capaciteit en de bereikbaarheid van de luchthavens.

De verbouwingen in de terminal van Schiphol moeten in 2016 zijn afgerond. Dit jaar viert de luchthaven haar 100-jarige bestaan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie