ACM treedt op tegen telemarketing

Zes telecombedrijven hebben hun telefonische werving van klanten onder dwang van Autoriteit Consument & Markt (ACM) aangepast aan de geldende regels. 

Twee andere bedrijven buiten de telecomsector zijn gestopt met telemarketing nadat ze door de toezichthouder op de vingers waren getikt. ACM geeft de namen van de betrokken bedrijven niet vrij.

De bezwaren die de toezichthouder had tegen de wervingspraktijken, gingen vooral over de manier waarop de bedrijven de nieuwe regels voor schriftelijke instemming bij telemarketing toepasten.

Die regels zijn er gekomen om consumenten die worden gebeld voor bijvoorbeeld een telecom- of energiecontract, bedenktijd te geven. De overeenkomst is pas afgesloten als hij er schriftelijk mee heeft ingestemd.

''De wet beschermt consumenten tegen het ongewenst telefonisch afsluiten van langdurige contracten. De consument krijgt nu extra tijd om na te denken over het aanbod. Wij zagen dat de bedrijven vooral bij een digitale bevestiging van het aanbod de regels niet goed toepasten. Dat de wervingspraktijk van deze bedrijven is aangepast, is winst voor consumenten'', zegt ACM-bestuurder Anita Vegter.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is alweer bijna tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

TMG

TMG
TMG is onderwerp van een overnamestrijd. Een profiel van een van de grootste mediabedrijven van Nederland.
Tip de redactie