'Verzekeraars werken aan duurzaamheid'

Een aantal grote verzekeraars heeft de afgelopen acht maanden zijn duurzaamheidsbeleid op tal van onderdelen verbeterd. 

Vooral ASR, maar ook Achmea, SNS Reaal en Aegon hebben grote stappen gezet om hun investeringen te verduurzamen.

Dat staat in een maandag gepubliceerd onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer, een initiatief van onder meer Oxfam Novib, FNV, Amnesty International en de Dierenbescherming.

Ruim een half jaar geleden constateerden deze partijen nog dat grote verzekeraars nauwelijks oog zouden hebben voor duurzaamheid. ''We moedigen de verzekeraars die nu aanscherpingen hebben doorgevoerd aan om daarmee door te gaan. Er valt nog genoeg te verbeteren'', zegt projectleider Titus Bolten.

Niet alle verzekeraars die zijn onderzocht, hebben de afgelopen maanden zoveel werk gemaakt van het onderwerp. De helft bracht volgens Bolten geen enkele meetbare verbetering aan in het investeringsbeleid, of maakte deze niet publiek kenbaar.

De meeste en ook meest opvallende verbeteringen komen voor rekening van ASR en Achmea, staat in het onderzoek. Zij scoren nu erg hoog op hun beleid voor mensenrechten. SNS Reaal boekte haar grootste winst bij het beleid voor de landbouwsector. APG Loyalis heeft als eerste verzekeraar een lijst gepubliceerd van alle bedrijven en overheden waarin wordt belegd.

Lees meer over:

Inkomen

Inkomen
'Hoeveel geld genoeg is, moet je zelf beantwoorden', vertelt hoogleraar vastgoedeconomie Dirk Brounen.

Reisverzekering

Reisverzekering
Wel of niet afsluiten? De zin en onzin van reisverzekeringen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 
Tip de redactie