Gepubliceerd: 
Laatste update: 
10 januari 2013 14:50
10 januari 2013 15:51

Schoenenreus krijgt uitstel van betaling

BUDEL - Schoenenreus, een van de grootste schoenenketens in Nederland, verkeert in financiële problemen en heeft donderdag uitstel van betaling gekregen van de rechter.

Foto:  ANP

Dat heeft de bewindvoerder van het bedrijf bekendgemaakt.

''Door een teruglopende omzet, veroorzaakt door de eurocrisis, de concurrentie van onlinewinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen, is Schoenenreus in financiële problemen geraakt'', aldus bewindvoerder Geurt te Biesebeek van het kantoor Aben & Slag Advocaten.

Doorstart

De winkels en de onlineshop blijven voorlopig gewoon open voor het publiek. De directie en de bewindvoerder onderzoeken nu of, en in welke vorm de activiteiten van de Schoenenreus kunnen worden voortgezet. Mogelijk gebeurt dat via een doorstart. Zij waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Schoenenreus is een van Nederlands grootste detailhandelsbedrijven in de schoenenbranche met ruim 200 filialen in Nederland en België. Het bedrijf heeft ongeveer 1500 werknemers.

De onderneming verkoopt jaarlijks meer dan 6,8 miljoen paar schoeisel en ruim 3,2 miljoen stuks kleding en accessoires. In 2011 behaalde het concern een omzet van ruim 80 miljoen euro.

Overnames

Schoenenreus werd in 1969 opgericht. Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste schoenenketens van Nederland, vooral door overnames. Zo werd in 1983 Schoenkoning ingelijfd, Shoemax 4 jaar later en Schoenexpres in 1996.

In België werd de eerste winkel in 2003 geopend. Rene de Vroomen, de vroegere eigenaar van de schoenenwinkelketen, verkocht Schoenenreus in 2007 aan investeringsmaatschappij European Retail Shoe Company (ERSC).

Vorig jaar werden de eigenaren van het bedrijf uitgekocht door Schoenenreusdirecteur René de Lege, samen met 2 andere bestuurders.

Door: ANP

Lees meer over

Eerdere berichten

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Silicon Valley

Micha Hernandez van Leuffen van startup Wercker heeft naast Amsterdam nog een vestiging in San Francisco. Volgens hem is dit een unieke plek voor startende bedrijven. 

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk