Gepubliceerd: 
Laatste update: 
23 september 2012 12:47
23 september 2012 13:49

'Helft winkeliers op rand faillissement'

AMSTERDAM – MKB-voorman Hans Biesheuvel waarschuwt voor financiële nood bij tienduizenden winkeliers. Volgens hem staat bijna de helft van alle ondernemers in de detailhandel op de rand van het faillissement.

Foto:  ANP

Dit zegt Biesheuvel in een interview met het AD. De voorzitter van MKB-Nederland ziet aan de ene kant dat de lasten voor ondernemers omhoog gaan. Een voorbeeld hiervan is de forensentaks. Volgens Biesheuvel stijgen de lasten met 9 miljard euro in het Kunduz-akkoord.

Aan de andere kant wordt er minder uitgegeven door consumenten. De enige uitzondering hierop is de voedselsector, die niet in de malaise deelt.

Zelfs winkeliers die het voor gezien houden komen voor problemen te staan. Een bedrijfspand of bedrijf valt moeilijk te slijten, aldus Biesheuvel. En zelfs als er een geïnteresseerde is krijgt die de financiering niet rond omdat banken nauwelijks nog krediet verstrekken.

Door: NUzakelijk
  • Deel:

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Silicon Valley

Micha Hernandez van Leuffen van startup Wercker heeft naast Amsterdam nog een vestiging in San Francisco. Volgens hem is dit een unieke plek voor startende bedrijven. 

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk