Uitgegeven: 
Laatste update: 
22 juni 2012 16:55
22 juni 2012 17:18

Efteling veruit populairste dagje uit

LEIDSCHENDAM - De Efteling was met maar liefst 4,1 miljoen bezoekers veruit de meest bezochte dagattractie van het jaar 2011.

Foto:  AFP

Dat blijkt uit de top 50 van attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden die het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen vrijdag heeft gepubliceerd.

Het Van Gogh Museum werd met zo'n 1,6 miljoen bezoeken tweede. Dierentuin Burgers' Zoo scoorde met 1,5 miljoen entrees een derde plek.

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam viel met zo'n 1500 bezoekers minder net buiten het podium, gevolgd door Attractiepark Slagharen met 1,45 miljoen bezoekers.

Minder bekend

Niet zo bekende dagattracties die relatief toch veel bezoekers wisten te trekken, waren de Amsterdamse Waterleidingduinen (800.000) en de Jaap Eden IJsbanen (550.000). Themapark Archeon in Alphen aan den Rijn sluit de lijst af met bijna 300.000 bezoeken.

In totaal gingen bij de 50 dagattracties uit de lijst bijna 37 miljoen bezoekers over de vloer. Dat is ruim 2,5 procent meer dan vorig jaar, toen de lijst eveneens werd aangevoerd door De Efteling.

Door: ANP
  • Deel

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Chinese bordelen

Franse cognac-huizen voelen de pijn van de sluiting van Chinese bordelen

Lees verder op NUzakelijk

Klokkenluider ontslagen

 ABN Amro ontslaat medewerker die bank wees op risico's van complexe beleggingsproducten

Lees verder op NUzakelijk
Banner NUjournaal Zakelijk

NUzakelijk column

'Klein bedrijf begrijpt dat klanten persoonlijke aandacht verdienen, zowel in de winkel als op Facebook'

Lees verder op NUzakelijk