Uitgegeven: 
Laatste update: 
11 juni 2012 07:11
15 juni 2012 15:48

'Reisbranche moet fors investeren'

AMSTERDAM - De Nederlandse reisbranche zal flink moeten investeren en vernieuwen, als zij de dalende aantallen vakantiegangers het hoofd wil bieden.

Foto:  Thinkstock

Dit constateert het economisch bureau van ING in een maandag verschenen rapport. ING verwacht dat Nederlanders de komende jaren veel minder zullen uitgeven aan vakanties.

Lage economische groei, oplopende werkloosheid en forse bezuinigingen maken mensen terughoudender in hun vakantiekeuze.

Daardoor zullen zij bijvoorbeeld minder snel naar het buitenland gaan. In 2020 zal het aantal reiswinkels bovendien bijna zijn gehalveerd, en zullen de meeste vakantiegangers online of via sociale media naar reizen zoeken en boeken.

Reisbedrijven zullen de verwachtingen van klanten dan alleen kunnen waarmaken als zij met vernieuwingen komen op het gebied van opleiding en IT, meer diensten op de plek van bestemming gaan aanbieden en service gaan verlenen bij onverwachtse gebeurtenissen.

Door: ANP
  • Deel

Eerdere berichten

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie
Banner NUjournaal Zakelijk