Uitgegeven: 
Laatste update: 
24 mei 2012 09:01
24 mei 2012 09:01

Huurders Vestia eisen invloed op reorganisatie

AMSTERDAM - Huurders van Vestia zijn van mening dat zij de prijs betalen voor het bij de wooncorporatie gevoerde wanbeleid.

Foto:  ANP

De huurders vinden het onaanvaardbaar dat zij naar hun gevoel voor Vestia op de laatste plaats komen. Er wordt daadwerkelijke invloed geëist op de noodzakelijke reorganisatie bij het bedrijf.

Dat stellen zij in een brief aan de directie, zo meldt de NOS. Daarin eist de landelijke Huurdersraad Vestia tevens dat de dienstverlening op peil word gehouden.

De huurders vrezen leegstand, dichtgetimmerde huizen en verpauperde buurten als gevolg van de aangekondigde reorganisatie. Tevens wordt er gevreesd voor huurverhogingen.

Risicovolle financiële producten hebben Vestia in de problemen gebracht. De woningcorporatie zou verschillende banken nog zo'n 2 miljard euro schuldig zijn.

Belofte

Het bedrijf wil weer gezond worden door flink te snijden in het personeelsbestand. Ongeveer 10 procent van de huidige werknemers moet volgens de plannen het veld ruimen.

De huurdersraad haalt in de brief de belofte van de woningcorporatie aan dat de problemen niet zouden uitmonden in gevolgen voor de huurders. "Maar het lijkt erop dat u die belofte in de verste verte niet waar kunt maken."

Door: NU.nl
  • Deel

Eerdere berichten

Hangout Dijsselbloem

NU.nl organiseert op Prinsjesdag een live Google Hangout met de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem. Stuur je vraag aan de minister vooraf in via NUjij.

Stel hier je vraag

Koffiedik

Bio Bean maakt brandstof uit koffiedik.Thuisstad Londen moet daarmee het eerste van duurzame energie worden voorzien.

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk