Topbestuurder JPMorgan Chase weg na megaverlies

Laatste update:  14 mei 2012 17:45 info

NEW YORK - Risicodirecteur Ina Drew van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase stapt op in verband met het onverwachte miljardenverlies bij het concern.

Foto:  ANP

Dat maakte JPMorgan Chase maandag bekend.

Drew diende haar ontslag in nadat de grootste bank van de Verenigde Staten een verlies leed van 2 miljard dollar (zo'n 1,5 miljard euro). Dat kwam onder meer door een mislukte strategie voor risicovolle investeringen. Drew was in haar functie als risicodirecteur verantwoordelijk voor die investeringen.

Drew stond in de sector bekend als een van de beste risicomanagers, die de afgelopen jaren zo'n 30 miljoen dollar uitbetaald kreeg. Ze heeft meer dan 30 jaar bij de bank gewerkt.

'Domme fouten'

''Ina Drew is een geweldige partner geweest in haar vele jaren bij de firma. Ondanks onze recente verliezen mogen haar enorme bijdragen aan ons bedrijf niet worden overschaduwd door deze gebeurtenissen'', aldus topman Jamie Dimon.

Drew wordt opgevolgd door Matt Zames, die eerder aan het hoofd stond van de divisie voor obligatiehandel van JPMorgan Chase.

Dimon kondigde vorige week al aan dat de bank zou onderzoeken wat er fout is gegaan en dat 'disciplinaire acties' ondernomen zouden worden. Hij bood zijn excuses aan voor wat hij noemde ''onzorgvuldigheid en domme fouten''.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie
Banner NUjournaal Zakelijk