Topbestuurder JPMorgan Chase weg na megaverlies

NEW YORK - Risicodirecteur Ina Drew van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase stapt op in verband met het onverwachte miljardenverlies bij het concern.

Dat maakte JPMorgan Chase maandag bekend.

Drew diende haar ontslag in nadat de grootste bank van de Verenigde Staten een verlies leed van 2 miljard dollar (zo'n 1,5 miljard euro). Dat kwam onder meer door een mislukte strategie voor risicovolle investeringen. Drew was in haar functie als risicodirecteur verantwoordelijk voor die investeringen.

Drew stond in de sector bekend als een van de beste risicomanagers, die de afgelopen jaren zo'n 30 miljoen dollar uitbetaald kreeg. Ze heeft meer dan 30 jaar bij de bank gewerkt.

'Domme fouten'

''Ina Drew is een geweldige partner geweest in haar vele jaren bij de firma. Ondanks onze recente verliezen mogen haar enorme bijdragen aan ons bedrijf niet worden overschaduwd door deze gebeurtenissen'', aldus topman Jamie Dimon.

Drew wordt opgevolgd door Matt Zames, die eerder aan het hoofd stond van de divisie voor obligatiehandel van JPMorgan Chase.

Dimon kondigde vorige week al aan dat de bank zou onderzoeken wat er fout is gegaan en dat 'disciplinaire acties' ondernomen zouden worden. Hij bood zijn excuses aan voor wat hij noemde ''onzorgvuldigheid en domme fouten''.

Lees meer over:

Ramingen

Ramingen
Dit is waarom we economische groeiramingen niet té serieus moeten nemen

De problemen bij V&D

De problemen bij V&D
De eigenaar van V&D wilde het aantal winkels verdubbelen, maar de gedroomde plannen kwamen niet uit.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke dag rond 12.00 uur het belangrijkste nieuws in uw mailbox?