Informeel gesprek politiebonden en minister

Laatste update:  10 april 2012 22:19 info

DEN HAAG - De politievakbonden en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie hebben woensdag een informeel gesprek met elkaar.

Foto:  ANP

Volgens de ACP en de NPB gaat het zeker niet om onderhandelingen, maar krijgen zij te horen wat de minister hun te bieden heeft.

Afhankelijk van wat dat is, bekijken de bonden of dat genoeg is om weer te gaan onderhandelen over een nieuwe cao, zeiden ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp en vicevoorzitter Jan Willem van de Pol van de NPB dinsdagavond.

Pas als de minister met een bod komt waardoor de vakbonden voldoende vertrouwen krijgen dat het een oplossing kan bieden voor de patstelling rondom de politie-cao, willen zij weer gaan onderhandelen.

''Maar als verzocht wordt om een gesprek, moet je dat niet uit de weg gaan'', verklaarde Van de Pol van de NPB deelname aan het gesprek van woensdag.

Zuiden

De (stakings)acties van politiemensen, die inmiddels al een aantal weken duren, gaan voorlopig gewoon door. Over de inhoud van nieuwe acties, die zich zullen uitbreiden naar het zuiden van het land, wordt de komende dagen en volgende week meer bekend.

De parketpolitie zal in meer regio's werkonderbrekingen houden en ook medewerkers van de zuidelijke politiekorpsen zullen dat gaan doen. Verder is het de bedoeling dat diensten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) actie voeren.

Amstel Gold Race

Van de Kamp van de ACP zei wel dat er voorbereidingen worden getroffen voor acties rondom de Amstel Gold Race die komend weekeinde wordt verreden. Hoe de acties er daar uit gaan zien, is nog niet bekendgemaakt. De regionale actiecomités hebben nog zeker voor 2 weken acties 'op voorraad'.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Koffie

 De eerste Starbucks-zaak in een tankstation is in Nederland geopend. Shell is volgens de de Amerikaanse keten chic genoeg.

Lees meer op NUzakelijk

Ajax

Het aandeel Ajax koerst fors hoger na de waarschijnlijke miljoenentransfer van Daley Blind naar Manchester. 

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk