'Eurozone moet bezuinigingen versoepelen'

Laatste update:  10 april 2012 13:16 info

WASHINGTON - Een wereldwijde groep van banken vindt dat de vele bezuinigingen in het eurogebied de economie in deze regio naar beneden haalt. 

Foto:  AFP

Het Institute of International Finance (IIF), dat 450 financiële instanties vertegenwoordigt, riep daarom maandag op tot meer bestedingen door landen als Duitsland.

''De nadruk op de bezuinigingen, die tot op zekere hoogte nodig zijn voor landen met financieringsproblemen, zijn buitensporig wanneer die over de hele linie worden uitgevoerd'', aldus IIF-chef Charles Dallara in een brief aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Overbelasting

De strakkere uitgaven door regeringen in de eurozonelanden ''hebben al bijgedragen tot een sterke inkrimping van de binnenlandse vraag in het eurogebied als geheel'', zei Dallara.

Het is volgens hem belangrijk verder te kijken dan alleen naar begrotingsdiscipline. ''In plaats daarvan moet het bezuinigingsbeleid worden gedifferentieerd tussen de zwakkere leden van de eurozone en die met overschotten om het risico van een overbelasting aan bezuinigingen te voorkomen.''

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

BAM

Bouwbedrijf BAM boort nieuwe inkomstenbronnen aan. Verkoop van volledig afgewerkte woningen levert een betere marge op.

Lees verder op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk