'Griekenland int meer belastingen'

Laatste update:  15 maart 2012 15:34 info

ATHENE - De Griekse inning van achterstallige belastingbetalingen overtreft de verwachtingen, zei een functionaris van de Europese Unie (EU) donderdag in Athene.

Foto:  ANP

De Griekse autoriteiten inden voor 946 miljoen euro aan achterstallige belastingen in 2011, terwijl de aanvankelijke doelstelling 400 miljoen euro was, aldus het hoofd van de EU-taskforce in Griekenland, Horst Reichenbach.

Toch staat er volgens hem nog voor 8 miljard euro aan niet betaalde maar in theorie snel inbare belastingen uit.

De Europese Commissie heeft becijferd dat de totale hoeveelheid aan achterstallige belastingen in Griekenland 60 miljard euro bedraagt.

Taskforce

Deskundigen van de Europese Commissie, de Europese regeringen en internationale organisaties zoals de OESO, zijn in Athene als onderdeel van een 'taskforce' voor Griekenland, om het land te helpen met structurele hervormingen en de besteding van het noodsteunpakket van 20,2 miljard euro aan het land.

EU-financiering voor infrastructurele projecten kunnen de economische groei en werkgelegenheid stimuleren, zoals energieprojecten of het opnieuw opstarten van eerder vastgelopen bouwprojecten voor snelwegen, zei de EU-functionaris.

Lees alles over de schuldencrisis

Dossier Griekenland

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Klokkenluider ontslagen

 ABN Amro ontslaat medewerker die bank wees op risico's van complexe beleggingsproducten

Lees verder op NUzakelijk

NUzakelijk column

'Klein bedrijf begrijpt dat klanten persoonlijke aandacht verdienen, zowel in de winkel als op Facebook'

Lees verder op NUzakelijk
Banner NUjournaal Zakelijk

Zzp'er als baas

Zzp'ers die afkomstig zijn uit loondienst nemen eerder personeel aan dan zelfstandigen die uit een werkloosheidssituatie komen.

Lees verder op NUzakelijk.nl