CDA wil zilvervlootregeling terug

Laatste update:  19 februari 2012 12:57 info

AMSTERDAM - Het CDA en de ChristenUnie willen de zilvervlootregeling terug laten keren. Die regeling om sparen onder de jeugd te stimuleren stamt uit eind jaren vijftig. 

Foto:  Thinkstock

In het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag zei CDA-Kamerlid Mirjam Sterk met de ChristenUnie aan een wetsvoorstel te werken.

Jongeren van 15 tot en met 20 jaar die geld spaarden op een zilvervlootrekening kregen aan het eind van het jaar een premie van tien procent van de staat. Aanvankelijk mocht zo maximaal tweehonderd gulden per jaar worden gespaard. In 1992 werd de regeling geschrapt.

Schulden

"Sparen is belangrijk, dat moet je als kind leren", zei Sterk in het programma. Ze wees erop dat de crisis mede is veroorzaakt doordat mensen geld uitgeven dat ze nog niet hebben.

Het Kamerlid wil verder dat ook energiebedrijven en woningbouwcorporaties inzicht krijgen in de schulden die mensen hebben om te voorkomen dat die te hoog worden. Nu mogen alleen banken, thuiswinkelorganisaties en creditcardorganisaties de gegevens van het Bureau Krediet Registratie inzien.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Silicon Valley

Micha Hernandez van Leuffen van startup Wercker heeft naast Amsterdam nog een vestiging in San Francisco. Volgens hem is dit een unieke plek voor startende bedrijven. 

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk