'Boycot Nederlandse producten om PVV-meldpunt'

AMSTERDAM – Drie Oost-Europese Europarlementariërs roepen Midden- en Oost-Europeanen op tot een boycot van Nederlandse producten. De parlementariërs willen hiermee protesteren tegen het Polenmeldpunt van de PVV en tegen de Nederlandse regering.

Jacek Saryusz-Wolski, Europarlementariër uit Polen, is van plan te stoppen met tanken bij Shell, zo verklaart hij tegenover NRC Handelsblad. Ook Heineken-bier is taboe geworden en merken zoals Dove en TomTom zouden verder het slachtoffer kunnen worden van een boycot.

Volgens de Europarlementariërs doet de Nederlandse regering niet genoeg om zich van het meldpunt te distantiëren. Ze willen duidelijk maken aan de overheid dat ze geen tweederangsburgers zijn. “Als de Nederlanders ons niet willen, willen wij hun producten niet.”’

Schade

Eerder verklaarden Nederlandse ondernemingen in Polen al dat ze schade leden door het meldpunt. Elro van den Burg, directeur van de Pools-Nederlandse Kamer van Koophandel, waarschuwde dat Nederlandse bedrijven hun voordeel kunnen kwijtraken in Polen.

Nederland is de grootste investeerder in Polen. Bedrijven investeerden in de afgelopen 19 jaar 23 miljard euro in het Oost-Europese land.

Lees meer over:

Zakelijk

Zakelijk
Bekijk al het nieuws, achtergronden en tips voor mkb'ers. 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 06.00 uur weten wat het nieuws wordt?

finanzen.nl

finanzen.nl
finanzen.nl brengt nieuws, columns en achtergrondartikelen over de beurs.
Tip de redactie