Bijna alles vliegt weer op Frankfurt

Laatste update:  18 februari 2012 11:17 info

FRANKFURT - Na de werkonderbrekingen van afgelopen week is het verkeer op de Duitse luchthaven Frankfurt weer bijna terug op het normale niveau.

Foto:  ANP

Zaterdag worden nog maar 32 van de geplande 1240 vluchten geschrapt. Dat liet een woordvoerder van Fraport, de exploitant van het vliegveld, weten.

Vrijdag vielen nog 301 vluchten uit, een dag eerder ging het om ruim 170 vluchten.

Vakbond GdF riep 200 werknemers van de luchthaven op gedurende grote delen van de dag het werk neer te leggen om hun eis voor meer loon kracht bij te zetten. Als Fraport niet aan de eisen tegemoetkomt, overweegt de bond voor komende week nieuwe acties uit te schrijven.

Loon

Die moeten dan 24 uur van tevoren aangekondigd worden. De luchthavenexploitant heeft aangegeven weer om tafel te willen met de bonden, maar zegt daar nog geen reactie op te hebben gekregen.

De werknemers vinden dat ze recht hebben op meer loon sinds de aanleg van een vierde baan, die meer werk oplevert. De bond vraagt tot 70 procent meer loon, wat Fraport onverantwoord vindt.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Zzp'er als baas

Zzp'ers die afkomstig zijn uit loondienst nemen eerder personeel aan dan zelfstandigen die uit een werkloosheidssituatie komen.

Lees verder op NUzakelijk.nl

Slimme energie

Negen startups op het gebied van slimme energie proberen een investering los te krijgen.

Lees verder op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk

NUzakelijk column

'Dat Kickstarter Nederland kiest als springplank voor Europa is waanzinnig belangrijk voor het entrepreneurial ecosysteem.'

Lees verder op NUzakelijk