'Tweede Dexiacrisis viel te voorspellen'

Laatste update:  26 november 2011 10:17 info

AMSTERDAM – De tweede crisis bij de Frans-Belgische bank Dexia viel te vermijden. In 2008 was het al duidelijk dat de bank opgesplitst moet worden.

Foto:  AFP

Dit verklaarde de voormalig topman van Dexia, Axel Miller, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws zaterdag.

Miller was van 2006 tot 2008 topman van het concern. Hij deed zijn uitspraken tegenover de Dexiacommissie, die de problemen bij de bank onderzoekt.

“Ik denk dat de oplossing duidelijk was. We moesten overgaan tot de splitsing van de groep. (...) Uit het failliet van Lehman Brothers op 15 september 2008 was duidelijk geworden waartoe de financiële markten in staat waren", zo meldt de Belgische krant.

Volgens de voormalig topman waren er tussen 2008 en 2011 drie kansen om Dexia op te splitsen.

Verder heeft Miller naar eigen zeggen na zijn ontslag verschillende bestuursleden gewaarschuwd voor het onevenwichtige businessmodel van de bank. "Men heeft vriendelijk naar mij geluisterd, maar de boodschap is niet gehoord."

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Taxi-starter

Door de komst van Taxi-startup Uber zou de werkwijze van de taxibranche achterhaald zijn.

Lees verder op NUzakelijk.nl

NUzakelijk column

'De realiteit vereist dat de vakbond werknemers juist verbindt met die ondernemers in plaats van hen uit elkaar te drijven.'

Lees verder op NUzakelijk
Banner NUjournaal Zakelijk

Donut

De Amerikaanse keten Dunkin' Donuts komt na veertien jaar terug naar Nederland en richt zich op stations en vliegvelden.

Lees verder op NUzakelijk.nl