'Langdurige wereldwijde recessie onvermijdelijk'

Laatste update:  20 november 2011 11:54 info

AMSTERDAM - Een langdurige wereldwijde recessie is onvermijdelijk en China moet zich richten op binnenlandse problemen. Dat heeft de Chinese vice-premier Wang Qishan gezegd.

Foto:  ANP

Volgens Wang is met zekerheid te zeggen dat de wereldwijde economische recessie als gevolg van de internationale financiële crisis 'chronisch' zal zijn.

Tot nu toe heeft China zich nog nooit zo negatief uitgelaten over de wereldeconomie. De zorgen over een verslechtering van de economie zou kunnen betekenen dat de Chinese regering zich zal richten op een pro-groeibeleid in het land.

Volgens persbureau Xinhua heeft Wang het niet gehad over een belangrijke wijziging van het financiële beleid, maar herhaalde hij wel dat de banken flexibeler moeten zijn met leningen aan de agrarische sector en kleine ondernemingen. "Ons land, dat zeer afhankelijk is van export, moet de situatie helder bekijken en onze eigen zaken gedaan krijgen”, aldus Wang.

Niet uitbreiden

Op een bijeenkomst van lokale overheidsfunctionarissen en financiële managers in de centrale provincie Hubei zei Wang dat lokale financiële instellingen, zoals commerciële banken, niet moeten proberen om hun activiteiten buiten de regio’s uit te breiden.

Ook riep de Chinese vice-premier banken op om de internationale financiële situatie goed in de gaten te houden.

Alles over de schuldencrisis in onze special
 

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Silicon Valley

Micha Hernandez van Leuffen van startup Wercker heeft naast Amsterdam nog een vestiging in San Francisco. Volgens hem is dit een unieke plek voor startende bedrijven. 

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk