'Endemol dichtbij akkoord met schuldeisers'

Laatste update:  29 augustus 2011 09:17 info

LONDEN - Mediabedrijf Endemol onderhandelt met zijn schuldeisers over een inwisseling van schuld voor aandelen in het bedrijf.

Foto:  ANP

Dit meldde de Britse krant Financial Times maandag op basis van anonieme bronnen.

Endemol kampt met een schuld van circa 2 miljard euro, die het hoofdzakelijk heeft uitstaan bij enkele beleggingsfondsen en de Britse banken Barclays en RBS. Volgens het voorstel zouden de schuldeisers een meerderheid van de aandelen van Endemol krijgen in ruil voor het kwijtschelden van de schuld.

Endemol heeft met zijn schuldeisers afgesproken dat zijn schuld maximaal 10,8 maal de winst voor afschrijvingen mag bedragen. Door tegenvallende winstcijfers dreigt die verhouding voor 2011 echter op minimaal 14 uit te komen.

Goldman Sachs

De huidige aandeelhouders van Endemol zijn Goldman Sachs Capital Partners, het mediabedrijf van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi Mediaset en het Nederlandse investeringsfonds Cyrte. Zij zouden hun totale belang in Endemol als gevolg van het akkoord zien verwateren tot minder dan 50 procent.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Ajax

Het aandeel Ajax koerst fors hoger na de waarschijnlijke miljoenentransfer van Daley Blind naar Manchester. 

Lees meer op NUzakelijk.nl

Paprika's

De Chinese markt is voorlopig nog geen alternatief voor de Nederlandse paprika, die vanwege het handelsconflict Rusland niet meer in mogen.

Lees meer op NUzakelijk
Banner NUjournaal Zakelijk