Pakje sigaretten 40 tot 50 cent duurder

Laatste update:  21 januari 2011 09:36 info

BERGEN OP ZOOM - Een pakje sigaretten wordt met ingang van 1 maart 40 tot 50 cent per pakje duurder. Dat heeft marktleider Philip Morris, maker van onder andere Marlboro, donderdag  gezegd.

Foto:  ANP

 Bekijk video

Een pakje Marlboro kost voortaan 5,20 in plaats van de huidige 4,80 euro voor 19 sigaretten. Pakjes L&M, Philip Morris en Chesterfield gaan alle drie 50 cent in prijs omhoog. Een pakje Philip Morris kost voortaan 5,30 in plaats van 4,80 euro.

Gauloise, van fabrikant Imperial Tobacco, gaat net als Marlboro 5,20 euro kosten. De shag van Imperial Tobacco blijft gelijk in prijs, maar wordt weer 2,5 gram lichter.

Een pakje Drumshag kost nu 5,50 euro voor 42,5 gram, vanaf 1 maart kost een pakje van 40 gram 5,50 euro. JT International, van Camel, Winston en Benson & Hedges en BAT, van onder meer Lucky Strike, zijn er nog niet aan uit wat hun nieuwe prijzen worden.

Accijns omhoog

Op Prinsjesdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat de accijns op sigaretten omhoog zou gaan. Volgens een woordvoerder van Philip Morris drijft de accijns de prijs met 27 cent op en komt daar 13 cent voor de commercie bij.

''Van de totale commerciële verhoging blijft nog geen derde over voor de handel'', stelde een woordvoerder van brancheorganisatie NSO.

Eind 2008 werd een pakje sigaretten ook in één klap 50 cent duurder. Dat leidde volgens de branche destijds tot een verschuiving in het koopgedrag; verschillende fabrikanten hebben inmiddels ook goedkopere sigaretten op de markt gebracht.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Nieuw NU.nl bijna live

In het jaar dat NU.nl zijn vijftiende verjaardag viert, is onze website - het platform waarop we als allereerste beschikbaar waren - fors vernieuwd. Woensdag gaat de nieuwe, responsive site live.

Lees blog hoofdredactie

Silicon Valley

Micha Hernandez van Leuffen van startup Wercker heeft naast Amsterdam nog een vestiging in San Francisco. Volgens hem is dit een unieke plek voor startende bedrijven. 

Lees meer op NUzakelijk.nl
Banner NUjournaal Zakelijk