Meer faillissementen voor Marco Borsato

AMSTERDAM - Het einde van de financiële problemen van Marco Borsato is voorlopig nog niet in zicht. De curator van The Entertainment Group (TEG) laat weten dat nog drie bedrijven bankroet zullen gaan.

Het gaat om ondernemingen die geld ontvingen van een zusterbedrijf van TEG, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

De drie bedrijfjes ontvingen ruim vijf miljoen euro van Lab Venture, het zusterbedrijf van TEG. Lab Venture werd vorige maand failliet verklaard, tien maanden nadat TEG ten onder ging.

Volgens curator Jan Padberg is het niet realistisch dat de drie bedrijven met de vijf miljoen euro op de proppen komen. Waar het geld gebleven is, is een raadsel.

Opgeruimd

"Er zat geen vooruitgang in, oplossingen komen er ook niet, dus dan is het maar beter dat de bedrijven opgeruimd worden", zegt Padberg over Grump, Sweet Spot en Musiqlub. "Zij hebben een spoor van vernielingen achtergelaten." Padberg zegt dat het doorsluizen van de vijf miljoen 'een van de belangrijkste oorzaken' van het faillissement van TEG is.

TEG werd in september failliet verklaard. Schuldeisers hebben volgens het FD voor meer dan elf miljoen euro aan vorderingen ingediend bij het artiestenbureau waarvan Borsato aandeelhouder was. De curator verwacht dat de schuldeisers nauwelijks iets terug zullen zien van het geld.

Padberg verkoopt TEG in delen. Zo heeft hij de verkoop van TEG Films, dat de rechten van Borsato's 'Wit Licht' in handen heeft, nagenoeg afgerond. Ook is er volgens het FD een akkoord bereikt over de afwikkeling van de inkomsten uit de muziekrechten van Ilse DeLange. De muziekrechten van Krezip zouden ook bijna overgedragen zijn.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie AkzoNobel

Chronologie AkzoNobel
PPG Industries heeft zijn zinnen gezet op overname van AkzoNobel. Een chronologie van de gebeurtenissen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie