Daling huizenprijs houdt aan

DEN HAAG - De verkoopprijzen van bestaande woningen zijn in januari met gemiddeld 5,3 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder.

De daling is gelijk aan die in december, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Alle typen woningen waren goedkoper dan een jaar eerder. Duurdere vrijstaande woningen daalden het meest in prijs (8,7 procent). Tussenwoningen wisten de schade te beperken tot 3,5 procent.

In totaal wisselden 7708 bestaande woningen van eigenaar in januari. Dit zijn er ruim 11 procent minder dan een jaar eerder. In december ging het om een afname van 8 procent.

Zeeland

Alleen in Zeeland steeg de woningverkoop. De sterkste daling was in de provincie Utrecht (min 25 procent).

Bij de cijfers van het CBS en het Kadaster gaat het om woningverkopen die zijn geregistreerd bij het Kadaster. Deze gegevens lopen ruwweg drie maanden achter op cijfers die de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) publiceert. De NVM baseert zich op voorlopige koopcontracten.

Huizenprijzen

Volgens de NVM daalden de huizenprijzen in het laatste kwartaal van 2009 met 2 procent. De makelaarsorganisatie gaat voor dit jaar uit van een stabilisatie van het prijsniveau. Ook Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker in Nederland, verwacht dat.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Chronologie TMG

Chronologie TMG
Er speelt zich een felle overnamestrijd af rond mediabedrijf TMG. Een overzicht van de ontwikkelingen.

Belastingaangifte

Belastingaangifte
Het is tijd voor de belastingaangifte over 2016. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Tip de redactie