Gesloten Ketelbrug kost scheepvaart geld

LELYSTAD - Elke dag dat de Ketelbrug tussen Lelystad en Emmeloord dichtblijft, kost het de ondernemers in de scheepvaart tienduizenden euro's.

Dat zei hoofd branchebelangen Geert Dijks van HISWA Vereniging maandag. HISWA roept haar leden op om de schade nauwkeurig bij te houden.

Begin deze maand ging de Ketelbrug spontaan open toen de slagbomen nog openstonden en de rode waarschuwingslichten gedoofd waren. Hierdoor deden zich aanrijdingen voor en ontstond chaos op de brug.

Onderzoek

Zolang het onderzoek niet is afgerond en de oorzaak is verholpen, zal de Ketelbrug komende weken nog slechts enkele keren opengaan. Inmiddels is de brug twee keer open geweest voor de schepen die niet onder de brug konden doorvaren.

HISWA Vereniging roept Rijkswaterstaat op om de brug zo spoedig mogelijk periodiek voor de watersporters open te stellen.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat lzegt in bespreking te zijn met brancheverenigingen en eigenaren van jachthavens. Aan het eind van de week wordt duidelijk of het nodig is om de brug elke zondag te openen of bijvoorbeeld nog eens drie keer incidenteel.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Dieselschandaal

Dieselschandaal
Nu er naar steeds meer fabrikanten onderzoeken lopen, wordt duidelijk hoe groot dieselgate eigenlijk is.

Reisverzekering

Reisverzekering
Wel of niet afsluiten? De zin en onzin van reisverzekeringen.
Tip de redactie