Staking legt opnieuw luchtvervoer Alitalia plat

Laatste update:  12 november 2008 13:41 info

ROME - Een wilde staking legde woensdag het luchtverkeer van Alitalia op vliegvelden in Rome en Milan wederom plat en veroorzaakte opnieuw lange wachtrijen.

Foto:  ANP

Tientallen vluchten moesten worden afgelast. Het is de derde dag dat het vliegend personeel staakt.

Delen

Alitalia laste onder meer vluchten naar Chicago, Londen, Amsterdam en Frankfurt af. De piloten en het cabinepersoneel zijn het niet eens met de contracten die worden geboden bij de overname van de vitale delen van Alitalia door een groep investeerders.

Dinsdag werden door de wilde staking in totaal 124 vluchten afgelast, maandag moesten ook al zo'n honderd vliegtuigen aan de grond blijven.

Verkoop

De Europese Commissie gaf woensdag groen licht voor de verkoop van de levensvatbare delen van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij aan de investeerdersgroep Compagnia Aerea Italiana (CAI). Alitalia is grotendeels in handen van de overheid.

De EC liet tevens weten dat Alitalia geen recht had op de eerder dit jaar door de overheid verstrekte lening van 300 miljoen euro. De noodlijdende luchtvaartmaatschappij moet het geld terugbetalen. De schuld van Alitalia is intussen opgelopen tot meer dan 1,2 miljard euro.

Dienst

CAI wil ongeveer 12.500 medewerkers behouden van de in totaal 17.000 werknemers die de luchtvaartmaatschappij nu in dienst heeft. De overname wordt al maanden bemoeilijkt door het tegenstribbelen van de sterke vakbonden in het land.

CAI is niet bereid verder tegemoet te komen aan hun eisen. Ze overwegen in de komende maanden opnieuw te gaan staken als CAI geen water bij de wijn doet.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Gisteren

Flexplek

De flexwerkplek Good Place 2 Work wil uitbreiden.

Lees verder op NUzakelijk.nl

NUzakelijk column

'De realiteit vereist dat de vakbond werknemers juist verbindt met die ondernemers in plaats van hen uit elkaar te drijven.'

Lees verder op NUzakelijk
Banner NUjournaal Zakelijk

Veiligheid

Kleine bedrijven kunnen vanaf 15 april weer een gratis veiligheidsscan laten uitvoeren.

Lees verder op NUzakelijk.nl