Toch geen levende uilen bij toneelstuk Harry Potter

In het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child zullen geen levende uilen te zien zijn. De organisatie heeft daarvoor gekozen na een ontsnapping van een van de vogels tijdens een try-out.

Tijdens de voorstelling die in Londen zal spelen zou in een scène een uil voorbij vliegen. Volgens The Hollywood Reporter kwam dinsdag een uil echter niet terug naar zijn trainer, maar ontsnapte naar het auditorium.

"De productie van Harry Potter and the Cursed Child is momenteel in zijn voorbereidingsfase, hierin is het mogelijk voor het creatieve team veranderingen door te voeren voordat het stuk in première gaat", is in een verklaring van de producenten te lezen.

De makers van de voorstelling benadrukken dat de uilen door een team van gecertificeerde trainers en specialisten werden begeleid, en dat het welzijn van de dieren altijd voorop stond.

Dierenrechtenorganisatie PETA zou de beslissing hebben toegejuicht. "Het is goed dat erkend wordt dat het gebruik van uilen als rekwisieten tegen de boodschap van respect en goedwillendheid gaat die de boeken van J.K. Rowling ons geleerd hebben."

De voorstelling gaat 30 juli in première in het Palace Theatre in Londen.

Video: Eerste reacties theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie