Alcohol in de saus: mag dat voor kinderen?

Op het kerstmenu: een heerlijk stuk wild met portsaus. Maar een saus met alcohol erin, kun je dat wel aan je kinderen serveren?

Nog even los van de vraag of je kinderen een plezier doet met een dergelijke saus, moet je je natuurlijk afvragen of het wel een goed idee is. Kinderen en alcohol is immers een no-go

Toch krijgen kinderen het bij feestelijke etentjes geserveerd als ze met de ouders mee-eten. Alcohol verdampt immers toch, als het verhit wordt?

Alcohol verdampt, maar niet voor 100%

Dat alcohol verdwijnt als het verhit wordt, klopt. Tijdens verhitting daalt het alcoholpercentage, maar nooit volledig. Wanneer die scheut wijn twee uur kan sudderen, is 90 procent van de alcohol verdwenen.

Wat er dan overblijft is te verwaarlozen. Maar bij kort verhitten blijft er nog zo’n 40 procent over. Niet echt weinig dus.

Wanneer het gerecht niet verwarmd is, zoals bij tiramisu, geef je het beter niet aan je kinderen. Wil je toch graag tiramisu maken? Bekijk hier tips voor een kidsproof variant

Wekelijks de beste keukentips en lekkerste recepten in je mail? Probeer dan eens het CookLoveShare Weekmenu.

Tip de redactie