Recept van de dag: spruitjesstamppot met honingspek

Er gaat niets boven een klassieke stamppot als het buiten guur en koud is. De basis van een traditionele stamppot is aardappel, voor de rest kun je volop variëren met ingrediënten. Vandaag een heerlijk recept voor spruitjesstamppot met honingspek. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

500 g spruitjes    
1,5 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken)
1 ui gesnipperd
50 g margarine
200 ml melk        
300 g speklappen (in repen)    
2 el honing
peper en zout

Dit is waarom we stamppot eten in de winter.

En zo maak je het:

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Voeg na 10 minuten de spruiten toe. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Fruit de ui.
  3. Voeg de spekrepen toe en bak in 8 minuten uit. Meng er de honing door. 
  4. Giet de aardappelen met de spruiten af. Schenk de melk erbij.
  5. Zet de pan op laag vuur en stamp tot smeuïge stamppot. Schep het spek met het bakvet en zout en peper naar smaak erdoor. 
  6. Verdeel de stamppot over 4 borden.

Meer zin in stamppot gekregen? Bekijk hier 7x stamppotrecepten met een twist.

Tip de redactie