Zijn diepvriesgroenten minder gezond?

Diepvriesgroenten bezorgen je minder werk, minder afval, minder afwas… maar volgens sommige mensen bevatten ze ook minder vitaminen. Klopt dat echt? 

CookLoveShare zocht het voor je uit en wat blijkt? Het valt – gelukkig – best wel mee. 

Vers of vries?

1. Diepvriesgroenten worden geoogst wanneer ze perfect rijp zijn, en worden vervolgens onmiddellijk ingevroren. Dit in tegenstelling tot zogenaamd 'verse' groenten, die vaak al een week geoogst zijn voor ze geconsumeerd worden.

2. Voor het invriezen worden de meeste groenten wel geblancheerd. Hierdoor gaan sommige voedingsstoffen verloren. Vooral vitamine C en foliumzuur zijn gevoelig voor warmte. Maar over het algemeen is dit verlies aan voedingsstoffen niet groter dan wanneer je de groenten zelf zou koken.

3. Eenmaal in bevroren toestand verliezen de groenten hun voedingswaarde niet meer. Als ze op de juiste temperatuur ingevroren blijven, blijven alle vitaminen aanwezig. Kijk hier hoe lang je verschillend voedsel kunt bewaren in de vriezer.

Wekelijks de beste keukentips en lekkerste recepten in je mail? Probeer dan eens het CookLoveShare Weekmenu.

Tip de redactie