Recept van de dag: Romige ovenschotel met zalm

Wij houden van ovenschotels, vooral in het weekend. Ze zijn gemakkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Met of zonder vlees of met vis, zoals deze ovenschotel met zalm en aardappelschijfjes.

Voor 2 personen

Dit heb je nodig:

175 g zalm (= 1 moot zalm, eventueel kun je wat meer gebruiken)
4-5 aardappels
250 ml slagroom
4 el roomkaas met kruiden
1 handje geraspte kaas
Eventueel nog groente zoals ui en gekookte broccoli (zie tip)

Hier vind je de lekkerste ovenschotelrecepten voor ieder seizoen.

En zo maak je het:

  1. Verwarm je oven voor op 220 ºC.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de zalm in kleine (dunne) stukjes.
  3. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verdeel de helft van de aardappelplakjes over de bodem. Verdeel de zalm over de plakjes aardappel.
  4. Kook de broccoli beetgaar en verdeel het over de aardappel in de ovenschotel.
  5. Meng vervolgens in een mengbeker de roomkaas met de room en giet ongeveer de helft hiervan over de zalm.
  6. Verdeel de rest van de plakjes aardappel over de zalm en giet de andere helft van het slagroom-roomkaasmengsel over de ovenschotel.
  7. Rasp er tot slot wat geraspte kaas over en zet de ovenschotel ca. 20-25 minuten in de magnetron-oven of ca. 45 minuten in een gewone oven. De ovenschotel is klaar zodra de plakjes aardappel zacht zijn geworden.

Tip: je kunt nog allerlei groenten toevoegen aan dit gerecht zoals wat gekookte broccoli, bloemkool of sperziebonen en/of er een salade bij serveren.

Bron recept: Lekker & Simpel.

Tip de redactie