Recept van de dag: Spaghetti met pompoen en walnoten

Pasta: altijd een feest aan tafel. Deze herfstige variant is met pompoen en walnoten. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

2 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
200 ml kookroom
300 g volkoren spaghetti
50 g walnoten (grof gehakt)
3 el Parmezaanse kaas (geraspt)
1 biologische pompoen
2 tl gedroogde salie

Op zoek naar kidsproof recepten? Je vindt ze hier.

En zo maak je het:

  1. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten eruit. Schil de pompoen desgewenst met een dunschiller en snijd in blokjes.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de pompoen 5 minuten mee. Voeg de room met de salie en de noten toe. Stoof de pompoen afgedekt in 10 minuten zacht.
  4. Giet de spaghetti af en schep door de pompoen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Verdeel over 4 borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Op CookLoveShare.nl is het mogelijk om een persoonlijk online kookboek aan te maken met al je favoriete recepten en artikelen verzameld op één plek. Meer weten?

Tip de redactie