Recept van de dag: Bietenstamppot met gerookte kip

Op een koude winterdag is niets zo goed voor je ziel als een dampend bord échte stamppot. Vandaag maken we er één met een twist; met bietjes, appel, rucola en gerookte kip. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

1,2 kg bloemige aardappelen
400 g gekookte bietjes
1 groene appel (geschild)
50 g boter
50 g rucola
250 g gerookte kip (in blokjes gesneden)
4 sjalotjes (in plakjes gesneden)
zout en peper
zachte geitenkaas (optioneel)

En zo maak je het:

  1. Schil de aardappels. Doe ze met de sjalotten in een pan ruim water en breng aan de kook.
  2. Pel ondertussen het velletje van de bieten en snijd de biet in kleine blokjes. Snijd de appel ook in kleine blokjes.
  3. Voeg als de aardappels bijna gaar zijn (na ca. 15 minuten) de bietjes en appel toe. Giet alles af als de aardappels gaar zijn, maar bewaar wat van het kookwater.
  4. Voeg de boter en de helft van de rucola toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater.
  5. Breng flink op smaak met peper en zout. Garneer met de kip en de rest van de rucola.
  6. Tip: ook lekker met jonge, zachte geitenkaas.

Recept: bietenstamppot met gerookte kip

Klik hier voor de lekkerste stamppotrecepten.

Tip de redactie