Recept van de dag: Italiaanse stamppot met worstjes

Het herfstige weer buiten roept om stamppot. We hebben een lekkere Italiaanse variant op het menu gezet.

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

1,2 kg bloemige aardappelen
4 takjes rozemarijn
4 saucijsjes
400 g broccoli (in kleine roosjes)
50 g boter
50 g zongedroogde tomaten (in stukjes gesneden)
100 g pancetta (in plakjes, je kunt ook ontbijtspek gebruiken)
olijfolie
zout en peper  

Nog zo'n heerlijke stamppot: stamppot met bietjes, rucola, appel en gerookte kip.      

En zo maak je het:

  1. Schil de aardappels. Doe ze in een pan ruim water en breng aan de kook.
  2. Snijd of knip de takjes rozemarijn in stukjes en prik wat rozemarijn in de worstjes.
  3. Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de worstjes in een paar minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en braad de worstjes op laag vuur nog ca. 10 minuten.
  4. Verhit tussendoor 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes pancetta (of ontbijtspek) in 2 minuten knapperig. Houd apart.
  5. Voeg na ca. 15 minuten de broccoliroosjes toe aan de aardappels. Giet alles af als de aardappels gaar zijn maar bewaar wat van het kookwater.
  6. Voeg de boter toe en stamp alles zo grof of fijn als je wilt. Maak het smeuïger met wat van het kookwater. Meng de tomaatjes door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de stamppot met de worstjes. Verkruimel de pancetta en strooi erover.

Bekijk nu de receptvideo:

Receptvideo: Italiaanse stamppot met worstjes

Wekelijks de lekkerste recepten en meer in je mailbox? Maak dan een CookLoveShare Weekmenu aan.

Tip de redactie