Recept van de dag: vegetarische wraps

Binnen 20 minuten heb je deze makkelijke én gezonde maaltijd op tafel: vegetarische wraps met falafel en gegrilde courgette. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig:

1 komkommer (in flinterdunne plakjes)
1 snufje komijnzaad (gemalen)
2 courgettes (in lange dunne plakken)
1 rode ui (in dunne ringen)
1 blikje kikkererwten
400 g falafel
2 el Griekse yoghurt
4 tortillawraps
8 el hummus

Ook een goed idee: Italiaanse wraps met tonijn en rucola.

En zo maak je het:

  1. Meng de komkommer met komijn en peper en flink wat zout. Laat 15 minuten staan.
  2. Bestrijk de courgette en ui met wat olie. Verhit een grillpan en gril de courgette in 2 minuten gaar. Keer af en toe. Gril de plakken ui 4 minuten, keer af en toe. Spoel de kikkererwten af.
  3. Verhit wat olijfolie en bak de falafel in ca. 8 minuten rondom bruin. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet en meng met de yoghurt.
  4. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk met hummus, verdeel de courgette, ui, kikkererwten en falafel erover en rol op. Serveer met de komkommeryoghurt.

Bekijk ook de video voor instructies:

Receptvideo: vegetarische wraps met falafel

Meer lekkere recepten ontdekken? Stel dan nu jouw persoonlijke weekmenu samen.

Tip de redactie